Long Netwerk Lingewaard
                                         

Mevrouw uit Huissen, 47 jaar. Januari 2021

Beste huisartsen, 

Via dit kaartje wil ik jullie hartelijk bedanken voor het advies en de begeleiding die jullie als huisartsen en als praktijk aan mij gegeven hebben. 

3 Maanden geleden werd ik positief getest op Corona. Daar ben ik behoorlijk ziek van geworden en een paar weken lang was er bij mij twijfel en onzekerheid of ik weer goed zou herstellen? Mijn energie en conditie waren er slecht aan toe. 

Jullie hebben mij verwezen naar de professionals op het gebied van o.a. fysiotherapie en ergotherapie. Ik heb een lang traject gevolgd, waarbij mijn conditie enorm verbeterd is. Mentaal ga ik ook echt goed vooruit. Ik kan weer langzaamaan terugkeren naar mijn werk. 

Mijn dank aan jullie en dit traject is groot! Jullie doen prachtig werk.

Hartelijke groeten.

Man, 69 jaar oud en gepensioneerd Luchtmacht militair. mei 2020

“Ik ben 19 dagen opgenomen geweest in ziekenhuis Rijnstate, waarvan 9 dagen op de IC.

Ondanks dat ik na ontslag uit het ziekenhuis enorm fysiek verzwakt en mentaal verward was, en dus van heel ver terug moest komen, ben ik na een relatief korte revalidatie weer werkzaam in mijn oude functie als burger F-16 Instructeur, nu voor een project in Polen.

Dit alles heb ik kunnen bereiken samen met een team van medici en therapeuten die nauwgezet met elkaar en mij samenwerken.

De ergotherapeut heeft er bij mij voor gezorgd dat ik mijn dagelijkse simpele handelingen waar ik voor de Corona geen enkel probleem mee had, weer zelf kan uitvoeren. Activiteiten zoals eten, drinken, schoenen aantrekken en aankleden.

Ik heb persoonlijk veel gehad aan de methode ‘Niet Rennen Maar Plannen’.

Het heeft mij geholpen een goede dagindeling op te zetten, op tijd mijn rust te nemen, proberen vooruit te kijken en je plan daarop aan te passen.

Mijn ergotherapeut ondersteunde mij hierbij op afstand middels telefonische coaching-gesprekken en mailcontact.

Voor mij bleek het belangrijkste om mijzelf uit te durven spreken wanneer ik hulp nodig heb. Bijvoorbeeld wanneer ik tijd te kort kom of mijn ambitie groter blijkt te zijn dan wat ik aankan.” 

Verpleegkundige 57 jaar, maart 2020

Lief zijn voor jezelf ,  

Leg de lat nou niet te hoog. Rustig aan. Ben eens niet zo streng. Wees toch lief voor jezelf. Bekende uitspraken. Herhaaldelijk hoor ik ze. Is het niet van anderen, dan help ik mezelf hieraan herinneren. Toch kon ik me maar moeilijk bedenken hoe ik lief moest zijn voor mezelf. Hoe doe je dat eigenlijk? Wat moet ik dan doen? Ik heb helemaal geen tijd... Ik woon zowat in mijn hoofd. 

In je hoofd kom je er dus echt niet achter. Voelen, dat is het toverwoord. Voelen wat er in je lichaam gebeurt en wat je nodig hebt. Wat een geluk dat ik afgelopen periode heel veel gevoeld heb in mijn lichaam. Een geluk bij een ongeluk. Opeens heb ik geen tijd meer om proberen lief te zijn voor mezelf. Mijn lichaam heeft die liefde hard nodig om te herstellen. 

Rust, tijd en ruimte. Een wandeling, een boek lezen, het huis opruimen, een middagdutje of gewoon even staren in de leegte. Zo simpel kan het zijn. En toch...  Die uitstapjes naar mijn lichaam zijn mooi, leerzaam en voelen goed. Maar het huisje in mijn hoofd voelt zo vertrouwd. Hoe simpel het ook is, ook dit moet gewoon geoefend worden.

En dat heb ik vandaag gedaan in mijn hoofd Ik wil normale leven terug ,niets hoeven afslaan met de woorden ik kan het nu niet of me te verdedigen.

Gewoon even lekker toeteren op mijn instrument, de natuur in met camera Lachen en samen genieten van kleine momenten en vrij te kunnen bewegen wat ik wil, zoals wandelen / fietsen. Gewoon mijn werk doen en mijn verantwoordelijkheid na komen.

 


E-mailen
Bellen