Het Netwerk 


Welkom op de site van het Longnetwerk Lingewaard.

Het Longnetwerk Lingewaard bestaat uit zorgverleners die samenwerken in de eerstelijns zorg in Huissen en de gemeente Lingewaard. Ook ziekenhuis Rijnstate en de regionale huisartsenorganisatie Onze Huisartsen zijn betrokken. Door deze samenwerking kan er vanuit allerlei invalshoeken naar de cliënt worden gekeken.

De deelnemende zorgverleners zijn gespecialiseerd in de behandeling van mensen met chronische longaandoeningen zoals Astma en COPD. Omdat, naar nu blijkt, het coronavirus flinke schade aan de longen kan geven is die kennis nu goed toepasbaar. Door de korte lijnen binnen het netwerk worden ervaringen, nieuwe inzichten en informatie over herstel na corona snel gedeeld om de beste aanpak te kunnen bieden.

Verwijzing en vergoeding

Om gebruik te maken van de hulpverleners die betrokken zijn bij het Longnetwerk Lingewaard kan een verwijzing van uw huisarts of specialist nodig zijn. Of de zorg vergoed wordt hangt af van de zorgverlener en van uw zorgverzekering. Informeer vooraf bij uw zorgverzekeraar of u de kosten vergoed krijgt. Voor vergoeding van Corona herstelzorg zie NIEUWS 

Er wordt samen met de cliënt een behandelplan opgesteld. De behandeling vindt plaats in de diverse praktijken, online of aan huis. 


LONGNETWERKLINGEWAARD 
            
E-mailen
Bellen